Medical Flossing

Medical Flossing perustuu nivelalueiden sitomiseen tähän erikseen suunnitellulla lateksinauhalla. Tekniikalla pyritään lievittämään kipua, parantamaan nivelten liikkuvuutta sekä auttamaan lihasten palautumista fyysisten harjoitteiden jälkeen.

Harjoitusmuoto tuli Amerikasta eurooppaan Ralf Blume ja Andreas Alhornin mukana, jotka lähtivät kehittämään ajatusmaailmaa eteenpäin. Nykyisellään Medical Flossingin äärellä työskentelee Andreaksen ja Ralfin ohella fysioterapeuttien ja urheilulääkärien tiimi.

Suomessa Medical Flossingin pioneerina toimii Tomi Anisimaa, joka käyttää tekniikkaa hoitomuotona asiakastyössään sekä kouluttaa sitä yhdessä Medical Flossingin edustajien kanssa suomalaisille fysioterapeuteille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Medical Flossing -perusta

Myofaskiaalinen järjestelmä

Kipu (kipeät lihakset) johtuu lihasryhmän mikrotraumasta, joka johtaa nesteiden vuotamiseen lihassoluista ja aiheuttaa läheisten kudosten turpoamisen. Kivut johtuvat paineen noususta ja verenkierron heikkenemisestä. Tilanteen pitkittyessä lihasten epätasapaino voi johtaa adaptiiviseen asentoskeemaan.

Syynä puoliäkilliseen kipuun voivat olla juuri sellaiset adaptiiviset asentoskeemat, jotka aiheuttavat ajan myötä crosslinkkejä joko ihonalaisessa tai lihasten välisissä kalvoissa. Nämä crosslinkit rajoittavat kalvojen kudosten ja nivelten liikkuvuutta, mikä aiheuttaa kipua.

Imusuonisto

Turvotus ja crosslinkit rajoittavat lymfaattisten nesteiden poiskuljetusta.

Autonominen hermosto

Autonominen hermosto (sympaattinen ja parasympaattinen) on periaatteessa erittäin vakaa. Se säätelee sisäisiä toimintojamme. Autonomiseen hermostoon liittyvät lihaksiston krooniset ja pitempiaikaiset ongelmat voivat johtaa
sivuoireisiin (tinnitus, unihäiriöt, ärtynyt suolisto, pyörrytys, päänsärky.

Flossing-nauhan applikaation kolme perusvaikutusta

Medical Flossing -vaikutukset
Medical Flossing -vaikutukset

Medical Flossing – tieteelliset tutkimukset

Medical Flossing on tekniikka myös tieteellisesti todennettu ja sen vaikutuksia on tutkittu useamman tutkimuksen voimin.

Medical Flossing -kurssi

Kysy lisää kursseista! Järjestämme Medical Flossing -koulutusta eri kokoisille ryhmille ympäri Suomea.

Haluatko oppia lisää?

Mikäli olet kiinnostunut Medical Flossingista hoitomuotona tai oppia tekniikkaa, kontaktoi Tomia puhelimitse (040 702 6159) tai sähköpostilla.